Napadi u školi

Učenica naručila premlaćivanje, a batinaši istukli nedužnog dječaka

'04.04.2011., X gimnazija, Klaiceva 7, Zagreb - Zapocela je drzavna matura. Prvi ispit je esej iz hrvatskog jezika, osnovna i visa razina. Ucenici ispred desete gimnazije nakon ispita puni su dojmova.
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/3
15.10.2011.
u 09:40

D. M. sjela je kolegi na mjesto u razredu, a kad se pobunio, napala ga je verbalno. Sutradan je ispred škole stigla grupa mladića, no dograbili su nedužnog B. M.

Mjesto radnje: učionica drugog razreda X. gimnazije u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Vrijeme radnje: 26. rujna ove godine. Trebalo je to biti mirno, uobičajeno poslijepodne na satu glazbenog odgoja, no preraslo je najprije u verbalno, a potom i fizičko nasilje koje se iz učionice preselilo na ulicu i ondje eskaliralo. Bilo je smišljeno i naručeno, baš kao i neki dan u Splitu, gdje je brutalno pretučena 14-godišnja učenica Osnovne škole Gripe. No, za razliku od splitskog slučaja gdje su dvije nasilnice pronašle svoju žrtvu, ovaj najnoviji zagrebački slučaj promašio je "metu" pa je stradao posve nedužni dječak. Svi su vršnjaci, 16-godišnjaci.

"Predstava" u dva čina

Počelo je sasvim bezazleno. Zanemarujući pravilo prema kojem učenici moraju sjediti po abecednom redu, na mjesto učenika M. M. sjela je učenica D. M. Iako je dječak nekoliko puta zatražio da se makne s njegova mjesta, djevojčica je to odbila. Tada je, kako je poslije utvrdila nazočna profesorica, uslijedio verbalni pa i fizički obračun, "vrlo neugodan i neprimjeren i s jedne i s druge strane".

Bio je to tek prvi čin jedne mučne predstave. Drugi čin odigrao se već sutradan, u režiji djevojčice D. M., no pokazalo se da se u silnoj želji za odmazdom malo preračunala. Skupina od sedam ili osam mladića starijih od 18 godina, koje je angažirala, okomila se na posve pogrešnog dječaka B. M., za kojega pričaju da je najmirniji učenik u razredu.

>> Cijeli članak pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?