Vojni psihijatar

Ubojica 13 vojnika u Fort Hoodu osuđen na smrt!

Maj Nidal Hasan
Reuters/PIXSELL
29.08.2013.
u 09:27

- On je kriminalac i hladnokrvni ubojica. On nikada neće biti mučenik - kazao je u završnoj riječi vojni tužitelj, pukovnik Mike Mulligan, dok je tražio smrtnu kaznu.

Vojna porota osudila je na smrt bivšeg američkog vojnog psihijatra za ubojstvo 13 vojnika i ranjavanje još njih 32 u vojnoj bazi Fort Hood, piše BBC.

42-godišnji Maj Nidal Hasan prošlog tjedna je proglašen krivim za krvoproliće u studenom 2009. godine. Musliman rođen u američkoj saveznoj državi Virginija je kazao da je otvorio vatru kako bi spasio talibane od vojnika koji su trebali biti prebačeni u Afganistan.

Porota je donijela odluku nakon dva sata vijećanja te su ga osudili na smrt, no mogle bi proći godine, ako ne i desetljeća, prije nego će biti smaknut zbog dugačkog žalbenog procesa u američkom vojnog pravnom sustavu.

- On je kriminalac i hladnokrvni ubojica. On nikada neće biti mučenik - kazao je u završnoj riječi vojni tužitelj, pukovnik Mike Mulligan, dok je tražio smrtnu kaznu.

Maj Hasan se sam branio na suđenju te nije želio ništa reći u završnoj riječi. 13 porotnika ga je osudilo na smrt. Tijekom svog napada psihijatar je u teksaškoj bazi ispalio 146 metaka. Krvoproliće je završio kada ga je ranio policajac zbog čega je ostao paralizirao od struka nadolje te se kreće u invalidskim kolicima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije