EUROPSKA LIGA

U Zrinjskom vjeruju u dobar rezultat protiv Odensea

zrinjski
Stojan Lasić
29.07.2010.
u 08:53

- Oslabljeni smo neigranjem Ivankovića i Džidića, ali igrači koji će igrati na njihovim pozicijama mogu adekvatno odgovoriti zadatku - rekao je trener Jović

Nogometaši Zrinjskog jučer su otputovali u Dansku gdje ih očekuje utakmica protiv 3. kola kvalifikacija za Europsku ligu protiv Odensea.

Traže svoju šansu

Prije polaska na put organizirana je tiskovna konferencija na kojoj su glavni trener Zrinjskog Dragan Jović i predsjednik kluba Ante Vidačak kazali svoja očekivanja. Uvodnu je riječ iznio predsjednik Vidačak koji je najavio kako Zrinjski neće jeftino prodati kožu.

- Neće nam biti lako napraviti povoljan rezultat, ali dat ćemo sve od sebe kako bi u tomu uspjeli. Ako ništa, skupo ćemo prodati svoju kožu, kazao je Vidačak, dodavši potom kako je novi jednogodišnji ugovor toga jutra potpisao Mladen Žižović, te da je u momčad na posudbu iz splitskog Hajduka došao Ivan Lendrić.

Trener Jović je kazao kako se nada da njegova momčad može do povoljnog rezultata.

- Oslabljeni smo neigranjem Ivankovića i Džidića, ali igrači koji će igrati na njihovim pozicijama mogu adekvatno odgovoriti zadatku, počeo je Jović dodavši kako bi Ivankovića trebao na lijevom boku mijenjati Marin Aničić, a Džidića na stoperu Josip Aničić.

Prvi susret na gostovanju Jović je ocijenio ključnim.

- Iskustvo nas uči da su gostujuće utakmice važne i presudne. U Dansku idemo postići pogodak ili dva, i da ne dobijemo više od toga. Uz takav rezultat, pred punim tribinama mogli napraviti podvig u uzvratu - kazao je Jović.

- Gledajući njihove utakmice, upoznali smo Odense i uvjerili se kako se radi o jednom kvalitetnoj momčadi, sa velikim brojem internacionalaca od kojih neki od njih imaju i dosta reprezentativnog iskustva. U obrani i veznoj liniji Odense je posložen od odgovornih igrača, dok u napadu Utaka i Nyrén, dva igrača puna ‘vica’ - dodao je trener Zrinjskog.

Respekt Olsena

Zrinjski je zbog prolaska u 3. kolo kvalifikacija osigurao 270.000 eura od UEFA-e. Ipak, samo za gostovanja u Kazahstan, San Marino i Dansku je već potrošeno oko 85.000 eura. Ipak, taj novac puno će i pomoći.

- Sa sredstvima od Uefe možemo izmiriti obveze prema igračima i to nam daje motiv da odigramo što bolje i u 3. kolu, istaknuo je predsjdnik Vidačak.

Trener Odensea Lars Olsen s respektira Zrinjski.

- Stilom igre Zrinjski me podsjeća na Rabotnički, s kojim smo igrali prošle godine u Europi. Igraju ponekad tipično za momčadi s Balkana, s dosta kratkih dodavanja. Imaju 2 - 3 brza igrača koji se priključuju u napadu. A u drugu ruku nekad i malo iznenađuju stilom igre, jer znaju odigrati sa svoje polovice dugu loptu na napadače, dok se drugi brzo priključe iz drugog plana. Zbog toga će naš vezni red morati igrati bolje u defenzivi, gdje nam inače treba više fizičke snage, kako bi pokupili takve lopte koje spuštaju njihovi napadači - kazao je trener Odensea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?