srčani udar

U zatvoru preminuo dr. Ognjen Šimić

ognjen šimić
Foto: Zvonimir Ćorić
1/4
09.05.2012.
u 21:41

Šimić je služenje kazne u Hrvatskoj izbjegao koristeći dvojno državljanstvo jer uz hrvatsku ima i putovnicu BiH

Dr. Ognjen Šimić, kardiokirurg koji je osuđen u Hrvatskoj zbog primanja mita, preminuo je u srijedu navečer u pritvoru na Igmanu u Sarajevu, od posljedica srčanog udara, javlja Slobodna Bosna. Šimić (55) godinama je patio od srčanih problema, zbog čega su mu prije nekoliko godina ugrađena dva stenta.

Nakon što je osuđen u Hrvatskoj zbog primanja mita, izjavio je da bi radije služio kaznu u BiH nego u Hrvatskoj, jer ima dvojno državljanstvo.

Zbog korupcije, Županijski sud u Rijeci 2008. godine osudio ga je na devet godina zatvora, da bi Vrhovni sud godinu dana kasnije tu presudu preinačio, osudivši pravomoćno Šimića na pet godina zatvora. Šimić je služenje kazne u Hrvatskoj izbjegao koristeći dvojno državljanstvo jer uz hrvatsku ima i putovnicu BiH.

Nakon što je pobjegao u BiH hrvatsko je pravosuđe bosanskohercegovačkim vlastima uputilo zahtjev za priznavanje izrečene presude i njeno izvršenje. Šimiću je u dva navrata ponovo suđeno pred Županijskim sudom u Sarajevu koji je potvrdio njegovu krivnju no oba je puta kaznu iz Hrvatske preinačio na dvije i pol godine zatvora. Takvu je odluku potvrdio je i Vrhovni sud Federacije BiH i ona je postala pravomoćna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Jana
Jana
08:46 10.05.2012.

Što se tiče mita malo tko od liječnika da ga NE PRIMA. Mogli su mu naplatiti novčanu kaznu. Bio je dobar liječnik i spasaio je mnoge živote da bi na kraju završio svoj u zatvoru kao najveći kriminalac bez adekvatnene liječničke pomoći . Živio Balkan !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?