sukobi

U sukobu vojnika i al-Qa'ide u Jemenu najmanje 26 mrtvih

'A Yemeni army soldier loyal to dissident General Ali Mohsen al-Ahmar monitors a demonstration by tens of thousands of anti-regime protesters in central Sanaa against President Ali Abdullah Saleh afte
'AHMAD GHARABLI'
19.10.2012.
u 15:46

Dvojica bombaša samoubojica dovezla su se danas ujutro u vozilu punom eksplozivnih naprava ispred vojne baze i aktivirala ga

Najmanje 14 vojnika i 12 pripadnika al-Qa'ide ubijeno je u napadu na vojnu bazu na jugu Jemena, javlja BBC.

Napad se dogodio u južnoj jemenskoj pokrajini Abyan, a dvojica bombaša samoubojica dovezla su se danas ujutro u vozilu punom eksplozivnih naprava ispred vojne baze i aktivirala ga. Druga grupa terorista zatim je napala bazu s morske strane.

Američki vojnici su im uzvratili te je u tom napadu poginulo sedam pripadnika al-Qa'ide. Naime, militanti al-Qa'ide napadnuti su tijekom sastanka na farmi izvan grada Jaar.

Nasilje u Jemenu pojačano je proteklih nekoliko tjedana. SAD je pokrenuo niz napada bespilotnim letjelicama na područja koja smatra pobunjeničkim uporištima, a pobunjenici su pak sa svoje strane pojačali broj napada na državne i vojne ciljeve.

>> Ubijen zaposlenik američkog veleposlanstva u Jemenu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?