raspirivanje mržnje

U Srebrenici osvanuli leci s pozivom na protjerivanje Srba

srebrenica (1)
Reuters/PIXSELL
12.08.2012.
u 09:26

"Srebrenica je bila i bit će bošnjačka!", piše na lecima koji su postavljeni ispred kuća srpskih obitelji

Leci s pozivom na protjerivanje Srba iz grada osvanuli su u noći s petka na subotu ispred kuća srpskih obitelji Srebrenici, prenose Nezavisne novine. Na lecima se nalaze simbol bosanskih muslimana, ljiljan, te poruka "Glasajmo za Srebrenicu".

"U ime Allaha, milostivog, samilosnog! Neka se kazni svaki Srbin zbog genocida u Srebrenici, neka osveta bude pravda za Srbe, neka prva bračna noć bude naš zavjet, nek se svi Srbi protjeraju iz Srebrenice, Srebrenica je bila i bit će bošnjačka!", sadržaj je letaka koji su uznemirili srpske stanovnike ovog grada koji se nalazi u okviru Republike Srpske, a u kojemu su snage bosanskih Srba 1995. godine izvršile genocid nad Bošnjacima.

Kako javlja Dnevnik.ba, letke je osudila građanska inicijativa "Glasat ću za Srebrenicu", koja je najavila da će u ponedjeljak podnijeti kaznenu prijavu Okružnom tužiteljstvu u Bijeljini. U inicijativi od policije Republike Srpske traže pokretanje istrage zbog izazivanja nacionalne mržnje, što je kazneno djelo. U tužilaštvu su rekli kako policija za zadatak ima prikupiti što više letaka i okvalificirati ovo djelo kao raspirivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:18 14.08.2012.

"Srebrenica je bila i bit će bošnjačka!", ovi misle sigurno muslimanska ili...???posto ih sramota se zvati muslimanima-oni izmisle novo ime-BOSNJAK.... ej bosno,bosno..di si ti krenula....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?