afera

U Srbiji prisluškivali predsjednika Nikolića i ministra obrane Vučića

'Leader of Serbian Progressive Party  (SNS) Tomislav Nikolic waves to his supporters during a rally in Belgrade on April 26, 2012. More than 10,000 supporters gathered for the rally of the Serbian mai
AFP/Pixsell
02.11.2012.
u 07:36

Mi smo tu upali u "zmijsko gnijezdo", među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama da gospodare životima, rekao je predsjednik Srbije.

Afera u kojoj su najvišim dužnosnicima u Srbiji prisluškivani telefonski razgovori potresa susjednu zemlju.

Naime, kasno sinoć RTS je objavio informaciju da je Sigurnosno informativna agencija obavijestila potpredsjednika Vlade i ministra obrane Aleksandra Vučića da je prije tri dana dio Ministarstva unutarnjih poslova izdao nalog da mu se prisluškuje telefon, a da predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prisluškuju duže vrijeme, prenosi Blic.

- Mi smo tu upali u "zmijsko gnijezdo", među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama da gospodare životima, među ljude koji su se drznuli prisluškivati najprije mene, pa onda i Aleksandra Vučića. To će se morati istražiti do kraja. Tako se u Srbiji ne može živjeti - rekao je Nikolić.

Prema dosad utvrđenom, ni direktor policije Milorad Veljović, ni ministar policije Ivica Dačić nisu znali za prisluškivanja.

Nalog za prisluškivanje Aleksandra Vučića izdan je po zahtjevu "interesnih grupa", uz pomoć nekoga iz "vrha policije", navodi RTS. Nakon svega Vučiću je pojačana zaštita, a Tužilaštvo je pokrenulo istragu.

U Upravi kriminalističke policije neslužbeno tvrde da ne znaju kako se dogodila zloupotreba i da ne isključuju mogućnost da je neko pokušao da upravo njenog šefa Rodoljuba Milovića zloupotrebe u političke svrhe.

>>U Srbiji je svakodnevno prisluškivano 400.000 ljudi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 5

BA
bacbos
14:35 02.11.2012.

Nekoga svrbi ! Alergican je na promjene ! Lijek trazi kod onih koje je zaduzio tjekom bivse vlasti!

BA
bacbos
14:34 02.11.2012.

Odlucnost u borbi protiv korupcije ,unijela je paniku u redove tajkuna ! Duznici su aktivirani !

JK
jkaralic
16:51 02.11.2012.

Imali su sta i cuti!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije