RUSTEMPAŠIĆ

U šifriranoj priči za bombe govorili da su kruške

rijad
Sud BiH
08.07.2010.
u 08:09

Rijad Rustempašić demantirao novinske članke i izrazio žaljenje za žrtvama bombaškog napada u Bugojnu

Rijad Rustempašić, optuženi za terorizam, jučer je u Sudu BiH demantirao novinske članke o tome da je on zet Nasera Palislamovića, uhićenog zbog nedavnog napada na bugojansku policiju, te naveo da mu je žao žrtava koje su pritom stradale. - Nevine osobe su zbog nečijeg pogrešnog shvaćanja islama stradale, kazao je Rustempašić, kojemu se sudi zajedno s bratom Muhamedom te Abdulahom Handžićem i Edisom Velićem.

Jučer su preslušavane snimke telefonskih razgovora s početka 2008. između braće Rustempašić, Velića, Edisa Stroila, insidera koji je na prošlom ročištu svjedočio kao zaštićeni svjedok L, i još nekoliko nepoznatih osoba. Ukupno je presreteno oko 30 razgovora, a u njima se, između ostalog, spominju nadimci pojedinih osoba, poput Arapa, Oksa (Nermina Čauševića, nedavno uhićenog zbog terorističkog čina u Bugojnu), zatim Amel, Meco, kao i riječi “malterisanje”, “nabavka laserskih nišana”, “dvogleda”, “lovačke opreme”...

Tužitelj Šuškić je rekao da su optuženi bili dobro komunikacijski organizirani. Dodao je da ove snimke potvrđuju ono što je insider rekao na prošlom suđenju te da su optuženi između sebe imali šifrirane razgovore, poput riječi “kruške” koje, kako tvrdi tužitelj, znače bombe, zatim “juba” – bagdadski snajper... Šuškić je dodao kako će ovi razgovori biti vještačeni te da su optuženi za velike novčane iznose nabavljali odore, nišane, karte... Obrana, pak, tvrdi da je Rijad za manji novčani iznos nabavljao opremu za lov, koju je kasnije preprodavao preko oglasa, te je nabavljao nišane i da je svrha kupovine opreme kako bi se “zavrtio” novac.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije