Nogomet

U reviji prigoda i pogodaka - na kraju miroljubivo (2:2)

Utakmica
Tomo Milićević
20.06.2013.
u 10:14

Rano je za konačni sud - ali dojam je kako će dva najbolja bosanskohercegovačka kluba spremni dočekati europske nastupe. I jedan i drugi trener bili su zadovoljni onim što su na terenu prikazali njihovi igrači

Peti ovogodišnji susret Širokoga Brijega i Željezničara, drugi prijateljski, završio je 2:2 na odličnom travnjaku Sportsko-rekreacijskog centra “Musa – Karačić” na Blatu. Ponovio se rezultat od zimus iz Međugorja, s tim da je tada Željezničar vodio 2:0, a Široki Brijeg izjednačio.

Opet Pehilj koban

Ovaj put Širokobriježani su u 90. minutu ušli s prednošću 2:0 (Kordić 25, I. Barišić 47), ali se u zadnjih pedesetak sekundi susreta “ukazao” Šaban Pehilj i na brzinu poslao dvije lopte iza domaćega vratara Antonija Solde: - Rijetko Šaban daje pogotke, ali protiv Širokog redovito - dobacio nam je vratar Željezničara Semir Bukvić, podsjećajući nas da je Pehilj i u nedavnom finalu Kupa Bosne i Hercegovine u 90. minuti pogodio mrežu Luke Bilobrka za 1:1, pa se pobjednik morao tražiti izvođenjem jedanaesteraca (6:5 za Široki). Dakle, u pet ovogodišnjih susreta, četiri puta nije bilo pobjednika, a u petom je Široki Brijeg slavio 4:1 (prvenstvo): - Utakmicu smo igrali nakon samo dva dana po okupljanju, ali uvijek je bolje igrati, nego samo trenirati. Mislim da je susret bio ugodan za gledanje. Nakon što smo gubili 0:2, završilo je s malo čudnih 2:2, jer ipak smo u završnici zabili dva pogotka. A mogli smo i ranije, bilo je prigoda - rekao je po završetku susreta Amar Osim, trener Željezničara.

Mnogo prigoda

- Nisam nezadovoljan, makar je uvijek ljepše pobijediti. Igra je bila lijepa i kvalitetna, s puno prigoda za pogotke, a mi smo ih stvorili znatno više. Novi igrači su se dobro uklopili, pa mogu reći kako nismo puno izgubili što su nas neki standardni igrači napustili. Uz dobre stvari, bilo je pogrešaka u obrani koje moramo ispraviti. Nego, ne bih o tome, to je stvar za analizu u svlačionici - kazao nam je trener Širokog Slaven Musa. Domaće gledatelje najviše je zanimalo što mogu novi igrači. Povratnik Zakarić pokazao je jako puno na lijevom krilu, a svidio se i Šibenčanin Zvonimir Blaić na desnom boku. Nije pri tome važno što je propustio upisati se u strijelce nakon što ga je odlično poslužio Wagner. Vikovčanin Tomislav Mazalović ovaj put je ostao na klupi zbog lakše ozljede, ali će vjerojatno debitirati u subotu protiv Zrinjskog u Kupresu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije