NOVI PRIJEDLOG

U popis stanovnika uključiti i bh. dijasporu?

birokracija
Željko Lukunić
28.05.2010.
u 16:50

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Remzija Kadrić predlaže promjene Zakona o popisu stanovništva u BiH

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Remzija Kadrić smatra da predstojećim zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. mora biti obuhvaćen ukupan broj stanovnika, dakle i svi oni državljani BiH koji se trenutno nalaze u stranim zemljama “a promijenili su svoje uobičajeno mjesto boravka mimo svoje volje, odnosno pod pritiskom, što je rezultat etničkog čišćenja”. Uključivanje te kategorije stanovništva u ukupan broj stanovništva BiH nije u suprotnosti sa EU standardima - zaključio je Kadrić u svojoj izjavi.

Takve  zahtjeve i interese o pitanju popisa stanovništva, kako ističe Kadrić,  usvojili su i sudionici 5. kongresa Svjetskog saveza dijaspore BiH koji je nedavno odražan u Sarajevu i to se mora poštovati.

Srpskim zastupnicima ovaj prijedlog vjerojatno nije prihvatljiv.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?