PALA ODLUKA

U novom sazivu Vlade i dvoje ministara iz HDZ-a 1990

zdenko cosic
VL FOTO
15.06.2011.
u 09:12

Premijer Zdenko Ćosić je izrazio svoje zadovoljstvo što je Vlada nakon dugo vremena formirana

Skupštinskom dvoranom se prolomio gromoglasan pljesak. Vlada Zapadnohercegovačke županije je, nakon osam mjeseci nakon općih izbora, napokon izabrana i potvrđena od Skupštine ŽZH.

Većina bila ‘za’

Točno u podne, kako je najavljivan, dan D se ostvario, bez previše pompe, uzbuđenja, ali i prigovora. Podsjetimo, nakon prošlotjedne sjednice koja zamalo nije potopila sporazum dvaju HDZ-ova, a na kojoj su i pred sami kraj pale i teške riječi između vladajućih i oporbe, sve se činilo kako će se nova sjednica nastaviti u sličnom tonu. Međutim, dogovor je ipak postignut, a pred zastupnike su stavljena stara i nova imena Vlade ŽZH. Tako iz reda HDZ-a BiH dolaze “stara” imena: Zdenko Ćosić, Radoslav Luburić, Mladen Begić i Stjepan Bogut. Od novih kandidata iz HDZ-a BiH tu su Helena Lončar, Ivica Ćorić i Zdravko Boras. Također, u novi saziv Vlade ŽZH, u svoj četverogodišnji mandat, ušli su i ministri iz reda HDZ-a 1990., i to Borka Herceg Lukenda i Ivan Topić. Vlada je usvojena većinom, uz dva glasa protiv.

Premijer Zdenko Ćosić je izrazio svoje zadovoljstvo što je Vlada nakon dugo vremena formirana. - Opće je prihvaćeno kako višestranačke vlade rade efikasnije. Ove dvije stranke imaju kompatibilne programe i neće biti problema u radu Vlade, kazao je Ćosić, nakon čega je bila i svečana prisega novih ministara.

- Radimo u kontinuitetu i nema velikih promjena, ali pred nama su velike obveze prema našim dobavljačima, doprinosima, itd. Posao je da to saniramo bar u tolikoj mjeri da možemo normalno funkcionirati, kazao je Ćosić dodavši kako će nakon svega krenuti s novom energijom i novim zamahom.

- Predstoji nam veliki posao. Nadam se dobroj i uspješnoj suradnji. Uskoro ćemo izaći i s konkretnim planovima, kazala je Borka Herceg Lukenda.

Osvježenje u Vladi

Zanimljivo je spomenuti kako se u novom sazivu Vlade ŽZH nalaze i dvije žene, što dosad nije bio slučaj, kada su većinom “vladali” muškarci. - Vjerujem da će donijeti osvježenje. Jer žene su, nažalost, vrlo loše zastupljene u vlasti, pogotovo u izvršnoj. I drago mi je da je naša županija napravila iskorak u tom pogledu, kazala je Herceg Lukenda. Svoj komentar dao je i Ivica Gašpar, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a 1990., koji je kazao da su na tragu sporazuma koji je potpisan između dva HDZ-a, što su potvrdom Vlade i realizirali.

- Ovaj sporazum koji je potpisan prošle godine se pokazao djelotvornim i mi idemo dalje, kazao je Gašpar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?