Čapljina

Trulo povrće, kemikalije, klaonički otpad..., uz vode PP Hutovo blato

Čapljina
30.01.2013.
u 11:22

U čapljinskoj općini se uz prometnice svakim danom mogu vidjeti nove divlje deponije

Tone truloga voća i povrća, klaoničkoga i drugog otpada, raznih otopina i drugih kemijskih sredstava..., sve se to može vidjeti na divljoj deponiji otpada koja je niknula na ulazu u čapljinsko naselje Svitava, točnije na početku prometnice koja od Svitave vodi uzbrdo k Cerovici i Hrasnom.

Opasnost po zdravlje

Da stvar bude još gora sav taj opasni otpad je uza same vode Parka prirode Hutovo blato, a što može zabrinjavati, ne samo mještane ovoga naselja, već i sve one koji drže do čistoga okoliša. A na spomenutoj divljoj deponiji svakim je danom sve više otpada kojemu tu svakako nije mjesto jer se radi o pokvarenim biljnim i životinjskim namirnicama. Trula salata i još dosta toga odbačena je uz samu prometnicu, kao i razni klaonički otpad koji je onako zamotan u plastične vrećice. Ima tu i odbačenih zaštitinih sredstava koja se koriste u prskanju usjeva i nasada voća i povrća, a o starom najlonu s plastenika da se i ne govori. Sve je to stvorilo, ne samo jednu ružnu sliku, već i opasnost po zdravlje onih koji imaju dodira s tim opasnim materijalom. Spomenuta divlja deponija na ulazu u čapljinsko naselje Svitava raste iz dana u dan pa su česte situacije da se tu, primjerice, dovozi i građevinski otpad i sve ono što narušava okoliš.

Divlja deponija

Nažalost, to nije usamljeni slučaj u čapljinskoj općini, gdje se uz prometnice svakim danom mogu vidjeti nove divlje deponije s otpadom kojemu tu zaista nije mjesto. U zadnje je vrijeme sve više onih koji svoje trulo voće prosto odvoze do spomenute deponije u Svitavi ili na neka druga mjesta i sve to izbacuju iz vozila i tako samo produžavaju agoniju oko problema divljih deponija na čapljinskom području.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?