BIZARNA KRAĐA

Trojica htjela izrezati i u staro željezo dati most u Čapljini

most
Frano Matić
10.02.2013.
u 10:56

“Gvozdenu ćupriju” spasio mještanin koji je zvao rođaka policajca

Dvojica Čapljinaca i jedan Mostarac pokušala su krađu željezničkog mosta zvanog “Gvozdena ćuprija” u čapljinskom selu Sjekose, Taj most je građen za vrijeme Austrougarske, a danas se nalazi pod UNESCO-ovom zaštitom, i bio je dio nekadašnje uskotračne pruge koja je vodila dalje k Hutovu i Ravnom, sve do Dubrovnika i Crne Gore. Krađu je spriječio jedan stanovnik Sjekosa, koji je, pri odlasku u drva, vidjevši da se događa nešto čudno, odmah pozvao rođaka policajca. Budući da su imali aparat za rezanje, pretpostavlja se da su htjeli ispilati most, te ga prodati u staro željezo.

- Jedan je iz Tasovčića, drugi iz Počitelja, a treći iz mostarskog Bijelog Polja. Došli su kombi vozilom sa svom potrebno opremom za sječu i transport dijelova mosta. Nešto su od toga i uspjeli dok ih policija nije zaskočila te je skupina kradljivaca privedena u prostorije PU Čapljina gdje je i bila u 24-satnom pritvoru - kažu mještani ovog hercegovačkog sela. Inače, u posljednje vrijeme je uočena i povećana krađa željeznih kolaca iz vinograda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?