Mediteranske igre

Tri UNESCO-ova grada zajedno u organizaciji sportskih igara

mostar
STOJAN LASIĆ
20.04.2010.
u 11:26

Mediteranske igre 2021. u Mostaru, Dubrovniku i Kotoru pomogle bi razvoju regije i jačanju ovih gradova.

Gradonačelnica Kotora te gradonačelnici Mostara i Dubrovnika jučer su u prostorijama Gradske uprave Mostara potpisali Deklaraciju o suradnji i zajedničkom apliciranju za XIX. Mediteranske igre 2021. godine, a s ciljem jačanja odnosa između svojih građana, produbljivanja međusobnog poznavanja svojih povijesti i kultura te stvaranja osjećaja živog prijateljstva između naroda.

Posebni sporazumi

Konkretno realiziranje Deklaracije o suradnji odredit će se u posebnim sporazumima. Ova tri grada prepoznala su se u zajedničkoj težnji k miru izgrađenom na principu slobode, demokracije i pravde što su najveće stečevine lokalnih zajednica u zemlji i svijetu.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je ovom prilikom kazao da je neizmjerno sretan zbog potpisivanja Deklaracije te izrazio nadu da će mnogo značiti građanima Mostara u budućnosti.

- Mediteranske igre su sportsko natjecanje, natjecanje koje treba pratiti duh razvoja, ponajprije regionalnog, kazao je Bešlić. - Zajednički ćemo pokušati dobiti organizaciju Mediteranskih igara 2021., naizgled daleke godine, ali to je za nas vrlo skoro. Možemo u sljedećem razdoblju kroz naš zajednički rad postići bolju regionalnu suradnju i sve elemente boljeg življenja, europske norme, ali prije svega ljudske norme, istaknuo je Bešlić.

Na ovaj način se, prema njegovu mišljenju, vraćaju i one veze koje su u jednom trenutku bile pokidane. Gradonačelnica Kotora iz Crne Gore Marija Maja Ćatović ovom je prilikom kazala da granice više ne postoje te da Europa teži regionalnom povezivanju, naročito kroz sportske igre. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić kazao je da podržava ideju oko sporta.

 - Mediteranske igre su mjesto sastanka različitih kultura, vjera, nacija, nešto što ova tri UNESCO-ova grada koja su prepoznata i po kulturi dobrim dijelom utjelovljuju, poručio je Vlahušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije