incident

Tri brata ‘mesara’ napala policajce nakon što je jedan skrivio nesreću

Cesta
16.10.2013.
u 09:15

Osumnjičen 
Siniša Petreš, vlasnik Mesne industrije Šik iz Laktaša

Siniša Petreš (35), vlasnik mesne industrije “Šik” iz Laktaša, i njegova braća Milorad (24) i Aleksandar Petreš (37), inače bivši nogometaš Borca, uhićeni su zbog sumnje da su nakon prometne nesreće, u kojoj je ozlijeđen Mario Debeljaković (29) iz Banje Luke, pokušali podmetnuti dokaze pri čemu su napali policajce koji su radili očevid.

Šakom u čelo


U policiji navode da je Siniša udario policajca šakom u čelo. Aleksandar je podmetao dokaze, a potom je naredio mlađem bratu da iz automobila donese bejzbol palicu kako bi se obračunali s policijom. Iako je Milorad otišao po palicu, od napada je odustao kada su ga policajci upozorili da bi zbog toga mogao završiti u zatvoru na dulje razdoblje. Incident se dogodio na regionalnoj cesti u Glamočanima kod Laktaša, kada je oko 18.15 sati došlo do sudara “BMW-a 740d”, kojim je upravljao Siniša s automobilom mercedes, koji je vozio Mario Debeljaković. On je i ozlijeđen, a Petreš mu nije ni pokušao pomoći, nego je hladnokrvno otišao s mjesta nesreće. Kasnije se, u društvu braće, vratio i drama je nastala kada je vlasnik Šika počeo tvrditi da nije vozio BMW, iako je to policajcima izjavilo više svjedoka. U raspravu se umiješao i njegov brat Aleksandar koji je krivnju za nesreću preuzimao na sebe. U namjeri da prikrije krivca Aleksandar je prišao BMW-u i rukama krenuo hvatati za upravljač i instrument ploču, kako bi na njima ostavio svoje otiske prstiju. Nakon što su prenoćili u pritvoru, trojica braće su u prisustvu odvjetnika dala izjave, a potom su puštena da se brane sa slobode.

Potres mozga

Nakon nesreće u Glamočanima Mario Debeljaković je prevezen u Klinički centar u Banjoj Luci, gdje je prenoćio. - Debeljaković je primljen na Kliniku za neurokirurgiju gdje mu je konstatiran potres mozga. U bolnici je prenoćio, urađen mu je i CT glave koji je bio uredan. Njegovo stanje je stabilno i poslije toga je pušten na kućno liječenje - rekla je glasnogovornica KC Banja Luka Nataša Štrkić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?