ŠIROKI - SARAJEVO

Tradicija na strani domaćih

Utakmica
Tomo Milićević
21.04.2013.
u 13:04

“Mislim kako smo u ovom trenutku kvalitetniji”, kaže trener Slaven Musa

Široki Brijeg i Sarajevo danas će odigrati još jedan od svojih uvijek napetih, dinamičnih i uzbudljivih derbija, čiji je ishod unaprijed nezahvalno prognozirati. Jedno je sigurno – Široki je favorit, ne samo zbog domaćeg travnjaka i podrške s tribina, već i kvalitete momčadi i tradicije. A tradicija kaže: Sarajevo je u deset prvenstvenih utakmica na Pecari samo jednom ostalo neporaženo. Bilo je to 2008, kada je utakmica završila neodlučeno (1:1). Ostalih devet susreta Široki Brijeg je riješio u svoju korist s ukupno 17:3! Tradicija ipak ne znači mnogo, danas se igra nova utakmica...

S navijačima do pobjede

- Motiva nam ne nedostaje, a cilj je ostvariti pobjedu uz pomoć naših navijača. Mislim kako smo u ovom trenutku kvalitetniji, kaže trener Slaven Musa, ali i upozorava kako Sarajevo ima niz jako dobrih pojedinaca:

- Lijepo vrijeme i dobar travnjak idu nam na ruku, jer smo prethodne utakmice igrali po kiši i blatu, što je smetalo razviti našu pas – igru.

No, Sarajevo ima nekoliko odličnih igrača, kao prvi topnik prvenstva Hadžić, bočni dvojac Suljić i Todorović, te zimus pristigli Melunović. Moramo na njih obratiti punu pozornost, ali više ćemo voditi računa o nama. Budemo li na pravoj razini, imamo se pravo nadati pobjedi, misli Musa, koji zbog ozljeda ne može računati na D. Džidića, Serdarušića i Landeku. Po svemu sudeći, Široki bi utakmicu trebao početi u sastavu: Bilobrk – Ljubić, Ješe I. Džidić, Bertoša – Zlomislić, Wagner – Ćorić, Marić, Šilić – Kordić, mada je moguće da od početka zaigraju Ivanković, Roskam ili netko treći.


Veliko zanimanje za utakmicu


Sarajevo je u Široki stiglo jučer i sinoć u 17 sati održalo trening u kampu Musa – Karačić na Blatu. Zanimanje za utakmicu veće je nego za prethodne “obične” susrete, pa se očekuje dobar posjet. Dolazak je najavilo i izaslanstvo kluba s Koševa, koje će s domaćinima otići na zajednički ručak. Za čelnike Sarajeva osigurano je 15 mjesta u VIP loži. Sve ovo svjedoči kako su odnosi klubova korektni i prijateljski, što odudara od nekih nemilih događaja iz prošlosti na tribinama i ispred stadiona. Od 17 sati susret će prenositi TV Arena sport.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?