Naslovnica Crna kronika

Tko je Luka Đurović koji je ubijao za klan narkobossa Šarića

U posljednjem bombaškom napadu u beogradu likvidiran je nećak nekada bliskog Šarićeva suradnika koji je počeo surađivati s tužiteljima
05. srpnja 2012. u 08:40 0 komentara 420 prikaza
'A firefighter puts out a fire at the scene of a bomb attack in downtown Belgrade June 22, 2012. One person was killed and another was wounded when an unidentified perpetrator tossed an explosive devi
Foto: 'STRINGER'
Pogledajte galeriju 1/7

Luka Đurović (33), uhićen dok je pokušao ući u Hrvatsku s krivotvorenom putovnicom na ime Nikola Bogovac – osim što je zanimljiv hrvatskoj i crnogorskoj policiji zbog moguće povezanosti s likvidacijom Tripe Penovića 2008. godine u Zagrebu, zbog razračunavanja narkomiljea nakon zapljene 2,2 tone kokaina u Urugvaju tijekom akcije "Balkanski ratnik", te u Španjolskoj zbog ubojstva pomorca Đorđa Kneževića 2009. godine u Barceloni – u Srbiji se povezuje s još četiri likvidacije. Reklo bi se da je na naoko glup i banalan način "pao" dečko koji uvelike obećava u kriminalnim krugovima u čitavoj regiji.

Ubojstvo oca i sina

Stoga ne iznenađuje da je Đurović, koji je prema neslužbenim informacijama vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru, čije se ime nalazilo na popisu za uhićenja prije dvije godine u akciji "Šah-mat", povezan s crnogorskim narkobossom Darkom Šarićem koji je također putovao svijetom koristeći se lažnom putovnicom na ime Tomislav Savatović, odmah sudu ponudio jamčevinu od 100 tisuća kuna, vjerojatno znajući da bi pritvoren lako mogao imati problema s policijama četiriju zemalja. Srbima je, naime, zanimljiv zbog ubojstva Slobodana Radonjića 2009. godine budući da je ovaj posljednji put živ bio viđen upravo u Đurovićevu društvu.

Nakon što je mladić nestao, njegov otac Danilo, poduzetnik u Crnoj Gori, pokrenuo je i vlastitu istragu. Prema neslužbenim informacijama, zaključio je da Đurović stoji iza nestanka njegova sina te mu se htio i osvetiti, zapravo – ubiti ga. Đurović je navodno saznao kakav plan kuje stariji Radonjić pa je, prema neslužbenim informacijama, zbog toga i smaknut u klasičnoj "sačekuši" prošle godine u Zemunu, a uz njega je bio likvidiran i vozač Dženan Ramović. Srpska policija u tom kontekstu Đurovića, prema neslužbenim informacijama, povezuje i s ubojstvom Brane Šaranovića, bivšeg vlasnika kasina "Slavija" i Radonjićeva kuma, 2009. godine u Beogradu, koji je nakon mladićeva nestanka pokušao stupiti u kontakt s otmičarima. Navodno je Šaranović bio poručio Đuroviću da dođe u Beograd ako nema ništa s nestankom Slobodana, ali je sljedećeg dana ubijen u svojoj vili na Dedinju.

Zašto je Đurović trebao doći u Hrvatsku, gdje je inače često boravio, s kime se trebao naći, je li nešto ili nekoga trebao "odraditi", još se ne zna. Sigurno jest da je kriminalna scena u regiji posljednjih desetak dana izuzetno živahna. Jer kako drugačije protumačiti drugo ubojstvo u Beogradu autobombom u samo desetak dana. Građevinski poduzetnik Radojica Joksović ubijen je, naime, u utorak kada je pod njegovim audijem A6 eksplodirala paklena naprava. Prema nekim sumnjama, likvidacija se možda može pripisati Šarićevu klanu kao opomena zbog svjedočenja Nebojše Joksovića, rođaka ubijenog i nekadašnjeg vrlo bliskog suradnika odbjeglog crnogorskog narkobossa, koji je pred beogradskim Specijalnim sudom ispričao kako je po Šarićevu nalogu u Italiji organizirao posao s trgovinom kokainom.

Dobar posao u Pisi

Joksović je, naime, 2009. godine bio odgovoran za raspačavanje više od 200 kilograma kokaina smještenog u unajmljenom skladištu nedaleko od Pise te je bio ključna Šarićeva osoba koja je robu povezivala s kupcima i osiguravala da do njih stigne bez problema. S druge strane, ubijeni rođak krunskog svjedoka protiv crnogorskog narkobossa, prema neslužbenim informacijama, i sam je bio u prilično mutnim poslovnim vodama pa bi moglo ispasti da je ubijen i zbog vlastitih poslova. Kako bilo, likvidiran je na isti način kao i Boško Raičević, rođak kontroverznog poduzetnika Andrije Draškovića, ali ova je likvidacija, čini se, epilog jedne druge priče koja ne završava hepiendom, nego krvavim tragom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Bomba ubila i bivšeg suradnika zl

Bomba ubila i bivšeg suradnika zločinca Arkana

Ubojstvo Boška Raičevića može se promatrati u kontekstu njegovih sumnjivih poslova jer se spominjalo da je prijatelj jednog ugostitelja protiv kojega se vodi istraga, ali i da je sam u Prištini bio suvlasnik diskoteke u Hotelu Grand, i to u vrijeme dok je mu je vlasnik bio Željko Ražnatović Arkan. Iz toga proizlazi da nagađanja kako je likvidiran zbog pripadnosti krugu ljudi oko Andrije Draškovića nisu bez osnove, uz što se veže i tzv. zemunski klan.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.