žrtva nasilja

Tinejdžerica iz Kanade ubila se nakon videa u kojem traži pomoć

amanda todd
Facebook
12.10.2012.
u 15:21

Amanda Todd u rujnu je na YouTubeu postavila video sa svojom tužnom pričom o maltretiranju na Facebooku i u školi

– Borim se da ostanem na ovom svijetu jer me svaka sitnica duboko potrese. Ne radim ovo kako bih privukla pažnju već zato da budem inspiracija. Želim pokazati da mogu biti jaka – poručila je tinejdžerica Amanda Todd (15) prije nepunih mjesec dana videouratkom koji je objavljen na YouTubeu. 

Djevojka iz Kanade u školi i na društvenim mrežama bila je žrtvom nasilja i u poruci kaže da nikad nikome ne bi napravila ništa nažao.

– Oni koji mrze, mrzit će i dalje, a ja se nadam da ću vam uspjeti pokazati da svatko od nas ima svoju priču. Budućnost svakog od nas je svijetla, samo se moramo izvući. Ja sam još uvijek ovdje, zar ne – ispisala je na karticama papira Amanda, no nije izdržala. Pronađena je mrtva. Policija sumnja da je počinila samoubojstvo. 

Jednom ju je stranac uspio nagovoriti da pokaže grudi na web-kameri, a godinu dana poslije neznanac ju je kontaktirao putem Facebooka. Prijetio je da će njezinu sliku u toplesu podijeliti sa svima, a znao je, kazala je djevojka, sve o njoj, adresu, u koju školu ide, s kim se druži. Uskoro su svi oni dobili njezinu golišavu fotografiju. 

Uslijedila su depresija, anksioznost, a na koncu se odala alkoholu i drogi te se počela samoozljeđivati rezanjem.

Iako je nekoliko puta promijenila školu, maltretiranje se nastavilo.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?