uklanjanje spomenika

Thaçi: Srbija demonstrira želju za razmjenom teritorija

hashim thaçi,hašim tači,hashim thaci
Reuters/PIXSELL
23.01.2013.
u 13:30

Hashim Thaçi drži kako je razmjena teritorija "najprihvatljiviji scenarij za Srbiju"

- Akcijom uklanjanja spomenika u Preševu Srbija demonstrira svoju želju za razmjenom teritorija, a Ivica Dačić je tu ideju čak i spomenuo u Bruxellesu. Ali mi imamo svoje planove i svoju strategiju kojom ćemo pobijediti - rekao je kosovski premijer Hashim Thaçi u intervjuu prištinskom dnevniku Ekspres, a prenose mediji u Srbiji.

Thaçi drži kako je razmjena teritorija "najprihvatljiviji scenarij za Srbiju posebice u ovoj fazi u kojoj je jasno kako je scenarij Srbije o podjeli Kosova pravno i praktično onemogućen nakon odlučne akcije Vlade Kosova od 25. srpnja pretprošle godine godine na osiguravanju cjelovitosti kosovskog teritorija".

- Ja i Vlada Kosova smo to kategorički odbili budući razmjena teritorija ide apsolutno na štetu strateških nacionalnih interesa Kosova, takva opcija je u punoj suprotnosti s nacionalnim interesima Albanaca gdje god živjeli - pojasnio je kosovski premijer.

Rekao je kako je razočaran što Albanci u Preševu "nisu napravili ni najmanji pokušaj da obrane spomenik" iako ih je on "uputio kako postupiti" ne iznoseći detalje te izrazio i razočaranje zbog nasilja nad srpskim grobljima i spomenicima na Kosovu.

>> VIDEO Albanci bagerom srušili partizanski spomenik

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije