Pripremni ciklus

Tempirat će formu za početak sezone

proziv1
Marko Knezović
11.01.2012.
u 09:32

Nije demagogija, ali i stari i mladi moraju radom dokazati kako zaslužuju mjesto u momčadi, kaže Karačić

Nakon 45 dana zimskoga odmora, jučer točno u 10 sati na Pecari trener Branko Karačić obavio je prozivku nogometaša Širokoga Brijega i odmah s njima odradio prvi trening.

Samo nedjelje slobodne

Na prozivku su se odazvali “starosjedioci” Luka Bilobrk, Nikola Marić, Robert Mikulić, Vedran Ješe, Dino Ćorić, Goran Zakarić, Danijel Kožul, Ivica Džidić, Dalibor Šilić, Wagner Lago, Slavko Brekalo, Mario Kvesić, Mario Ljubić, Mateo Roskam, Mateo Bertoša, Ante Serdarušić, Hrvoje Mišić, Jure Ivanković, Juan Varea, te pojačanje iz Viteza Mladen Jurčević i igrači iz omladinskog pogona: Ivan Kukavica, Stipo Marković, Marin Božić, Ivan Kvesić, Zvonimir Kožulj, Ivan Barišić i Matej Karačić. Nije bilo samo dvojice Brazilaca Marciana i Jefthona, ali se njihov dolazak očekuje za dan - dva:

- Od sada do početka sezone čekaju nas svakodnevni treninzi. Samo će nedjelje biti slobodni dani. Nastojat ćemo formu tempirati za početak prvenstva. Kao što znate, već u prvom kolu igramo na Grbavici protiv Željezničara. Pa, ako je Željo nas prestigao na ljestvici u posljednjem kolu jeseni, mi želimo prestići njega u prvom na proljeće. Ta nam je utakmica jako važna, vjerujem u dobar rezultat, iako ne mislim da će se tada odlučiti o naslovu. Na proljeće želimo postići što bolje rezultate. U kupu također imamo velike ambicije, za početak želimo igrati u finalu. Jedan od ciljeva je Europa, za koju ćemo se boriti sa Željezničarom, Borcem, Sarajevom, te Zrinjskim, rekao je Karačić.

Računaju na mlade

- Nije demagogija, ali ove pripreme znače da u borbu za mjesta u momčadi svi kreću ravnopravno, od najstarijih do najmlađih. Svatko se za mjesto mora izboriti radom, dokazati se. Evo, na pripreme smo pozvali i sedam omladinaca. Želimo do odlaska u Antalyju izabrati 21 igrača i tri vratara. Na proljeće ćemo češće igrati prijateljske susrete, na kojima će nastupati mlađi igrači, te oni koji budu rjeđe igrali za prvi sastav. Mladi su naša budućnost, oni će jednoga dana naslijediti Dalibora Šilića, Wagnera, Vedrana Ješea, jer - biologija čini svoje. Nadam se i da će Jurčević biti pravo pojačanje, ali i da ćemo dobiti i pravo pojačanje u napadu. Pojačanje, ne prinovu koja će popuniti broj igrača na popisu. Prinove su ovi mladi, njima je ovo nagrada za prethodni rad - zaključio je svoj razgovor na početku priprema trener prve momčadi Širokoga Brijega, Branko Karačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije