'kišni čovjek' s Raba

Tajna riješena nakon 36 godina: Sajid Kešić iz Prijedora pronađen u Psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj

perica
Foto: 24sata.hr
30.09.2016.
u 13:15

Sajid je u Psihijatrijsku bolnicu na Rabu dovezen u rujnu 1980. godine iz bolnice u Splitu bez ikakvih dokumenata

Sajid Kešić koji je prije 36 godina nestao iz Kamičana kod Prijedora pronađen je u Psihijatrijskoj bolnici na otoku Rabu u Hrvatskoj. U ovoj ustanovi boravi od rujna 1980. godine, a osoblje ga je zbog nemogućnosti identifikacije prozvalo Perica.

Kako je za Klix.ba ispričao Sajidov brat Nisvet Kešić koji živi u Zagrebu, u Psihijatrijsku bolnicu na Rabu je dovezen u rujnu 1980. godine iz bolnice u Splitu bez ikakvih dokumenata. Osobolje splitske bolnice ga je iste godine pronašlo kako luta na području Drniša. 

"U bolnicu na Rabu su ga primili kao nepoznatu mušku osoba, nepoznatog imena, datuma rođenja i adrese, a kasnije su mu dali ime Perica Matas. Policija nas je obavijestila da se sigurno radi o našem bratu (Sajid i Nisvet imaju i sestre Halidu, Salidu i Mevlidu, op.a), jer je jedna od sestara 22. rujna dala da se uradi DNK analiza koja je potvrdika njegov identitet", kazao je Nisvet. 

Iz Centra javne sigurnosti Prijedor za Klix su kazali da su od Kriminalističke uprave Banja Luka obaviješteni da se vodi postupak utvrđivanja identiteta, a da je za Sajidom bila raspisana i Interpolova tjeralica. 

Kako doznaju od Sajidovih susjeda, splitska policija ga je prilikom pronalaska pokušala identificirati, ali bezuspješno. Osoblje Psihijatrijske bolnice s Raba je upućivalo više zahtjeva za utvrđivanje njegovog identiteta, ali situacija nije bila rješiva.

Podsjetimo, 24sata su još krajem kolovoza, otkrili ovaj nevjerojatan slučaj i pokrenuli veliku akciju potrage za njegovom obitelji, a Perica s Raba postao je poznat kao 'kišni čovjek'. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije