Snaga prirode

Tajfun Talas u Japanu ubio 26 osoba, a za njih 52 se još traga

tajfun
Reuters
05.09.2011.
u 09:05

Snažni vjetrovi i obilne kiše pogodile su središnji Japan tijekom vikenda, a tisuće stanovnika zatočene su zbog uništenja

Tajfun Talas odnio je 26 života u Japanu, a najmanje 52 osobe se traga dok spasilačke ekipe pokušavaju pomoći stanovnicima središnjeg Japana, javlja Guardian, nakon što su se našli na udaru najgoreg tajfuna u zadnjih sedam godina. Talas je pogodio Japan samo šest mjeseci nakon katastrofalnog tsunamija.

Snažni vjetrovi i obilne kiše pogodile su središnji Japan tijekom vikenda, a nakon što su tisuće stanovnika ostale zatočene zbog uništenih mostova, cesta i željezničkih pruga Talas je degradiran u tropsku oluju nastavio "bjesniti" japanskim morem.

Scene razaranja još jednom su podsjetile Japance na njihovu nemoć pred snagama prirode koje ove godine nisu bile milosrdne prema zemlji izlazećeg sunca. Premijer Yoshihiko Noda koji je na čelo parlamenta zasjeo samo dan prije Talasovog "pohoda"obećao je kako će vlada čim prije osigurati pomoć stradalima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije