Metilheksanamin

Taj je doping bio koban i za K. Tourea, koji je samo želio smršavjeti

kolo toure
PA/Pixsell
27.06.2011.
u 09:31

Zbog supstancije metilheksanamina problema su dosad imali brojni sportaši, a ponajviše atletičari

Još 2009. godine petorici jamajčanskih atletičara u organizmu je pronađen metilheksanamin, no nisu bili suspendirani jer još nije bio na popisu zabranjenih (na njemu je tek od početka 2010. godine).

Nigerijci su očito shvatili da spomenuta supstancija pomaže pri postizanju boljih rezultata pa su je upotrijebili i na Igrama Commonwealtha 2010. godine. No Damola Osayemi je zbog nje ostao bez zlatne medalje, a rezultat je poništen i Samuelu Okonu, koji je bio šesti na utrci 110 metara s preponama. U rujnu 2010. godine Australski olimpijski savez suspendirao je devetoricu atletičara zbog uzimanja metilheksanamina.

Najpoznatiji sportaš koji je pao na metilheksanaminu je igrač Manchester Cityja Kolo Toure. Bjelokošćanski stoper ponudio je vrlo originalnu ispriku.

– Imao sam problema s težinom i počeo sam piti suprugine tablete za mršavljenje. Nisam znao da je u njima ta zabranjena supstancija – rekao je Kolo Toure.

Trenutačno je pod istragom Engleskoga saveza, a prijeti mu suspenzija do dvije godine.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?