Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Svjedok Šahinović svjedočio kako je zakopavao tijela ubijenih Hrvata

Netko mu je, prisjetio se, kazao da je majci jednog s fotografije “automatom pravio križ”, ali mu nije spominjao da je pucao
12. svibnja 2012. u 12:41 0 komentara 169 prikaza
bojadzic
Foto: VL FOTO

Nekoliko dana po okončanju napada na selo Trusina kod Konjica, u proljeće 1993. godine, svjedok Državnog tužiteljstva, kako je ispričao, pokopao je ubijene susjede Hrvate. Svjedok Salko Šahinović je na suđenju šestorici nekadašnjih pripadnika Armije BiH (ABiH) rekao da je sa susjedima nalazio ubijene mještane u kućama, a da je jedna grupa mrtvih bila u zaseoku Gaj.

“Znate što znači kada čovjek vidi mrtva tijela susjeda. Pričalo se da je Zolja poslije ranjavanja momka Samka izvršila strijeljanje u Gaju”, rekao je Šahinović. Prisjećajući se početka napada na Trusinu, svjedok je ispričao kako su 16. travnja 1993. pored njegove kuće “proletjeli” naoružani vojnici prema zaseoku Kreše, u kojem su živjeli Hrvati. On je čuo da je druga grupa vojnika otišla prema Gaju.

“Pucalo se sa svih strana. Galama, pucnjava i plač žena čuo se iz Gaja”, prisjetio se Šahinović. Svjedok je kazao da je u selu vidio vojnike iz Gornjeg Vakufa, te da je poslije čuo da su bili i “Zukini vojnici”, kao i pripadnici 45. brigade Armije Bosne i Hercegovine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.