Raj na zemlji

Zemlja bez krađa, ubojstava, zatvorenika, sa najnižom stopom kriminala na svijetu!

Lihtenštajn
06.12.2015.
u 10:30

Lihtenštajn je zemlja sa najnižom stopom kriminala na svijetu. Posljednje ubojstvo u toj državi dogodilo se 1997. godine, a u zatvoru se na izdržavanju kazne nalazi svega nekoliko zatvorenika. Osuđenici kojima sud odredi kaznu dužu od dvije godine, prebacuju se u susjednu Austriju. Prosječan stanovnik Lihtenštajna osjeća se toliko sigurno u svojoj zemlji da čak ne zaključava vrata kuće ili stana.

Kneževina Lihtenštajn je malena država u srednjoj Europi, bez izlaza na more. Graniči sa Švicarskom na zapadu i Austrijom na istoku. Reljef je planinski, što je pogodovalo razvoju planinskog (skijaškog) turizma.

Poznata je i kao porezni raj. Unatoč svojoj maloj površini, Lihtenštajn nije jako urbaniziran. Službeni jezik u Lihtenštajnu je njemački.

Ova kneževina je podijeljena na jedanaest općina, a glavni grad je Vaduz koji ima oko 5.425 stanovnika i nije najveći grad u zemlji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?