Akrap:

"Zelenski nije dobio sve što je tražio, ali će imati prevagu, ruski svijet se raspada"

Volodimir Zelenski
Ukrainian Presidential Press Ser
Autori: HRT, vecernji.ba
24.09.2023.
u 10:44

Napadi na ruske vojne baze na Krimu, napadi na njihova skladišta i na drugim okupiranim područjima Ukrajine, samo pokazuju da su Ukrajinci ovladali sposobnošću i da brinu o sigurnosti svojih vojnika, ali i da polako i sigurno usmjeravaju svoje kapacitete u pravcu koji žele, rekao je u Dnevniku HTV-a Gordan Akrap.

- Ponavlja se strategija od prošle godine koja je dovela do velikih oslobađanja područja Ukrajine. Ukrajina pokazuje svoje sposobnosti, ali i pokazuje koliko su ruski obrambeni sustavi slabi i neorganizirani, te koliko su iznutra pojedeni korupcijom, naglasio je Akrap, stručnjak za geostrategiju i hibridne sukobe.

Ukrajina je osigurala novi paket pomoći od SAD-a.

- Zelenski nije dobio sve ono što je tražio, a neće ni dobiti. No, zrakoplovi F-16 će biti jedna od točaka koja će u ukupnom sagledavanju procesa na bojišnici donijeti prevagu na Ukrajinsku stranu, istaknuo je Akrap.
 

Zaoštreni odnosi Ukrajine i Poljske


Na pitanje kako gleda na zaoštrene odnose Ukrajine i Poljske. Postoje nesuglasice oko ukrajinskog žita.

Akrap je rekao kako nije prvi puta da se ukrajinsko žito pokušava od pojedinih trgovaca iskoristiti i s njime manipulirati.

- U Poljskoj se dešavaju parlamentarni izbori 15. listopada i to je jedan od razloga što vlada u Poljskoj nije lako prihvatila činjenicu da postoje nakupci žita i da se ono koristi na području Poljske, govori.

Dodaje kako je Poljska od početka rata bila za Ukrajinu.

Akrap naglašava kako su ruske oružane snage povukle svoje snage na Gornji Karabah, gdje su one bile jamac mira, Azerbejdžan je to iskoristio.

- Sve je ovo što vidimo posljedica raspada ruskog svijeta, zaključio je Akrap.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije