NAKON RANJAVANJA

Zdravko Mamić pušten iz bolnice

Davor Javorovic/PIXSELL
25.08.2017.
u 20:07

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama, ujutro je otpušten je iz KB Sveti Duh u kojoj je bio nakon što je u utorak ranjen u Zidinama kod Tomislavgrada. Prema riječima Ivana Stanića, jednog od njegovih odvjetnika, Mamić se osjeća dobro, a ranjavanje neće biti razlog ni odgode suđenja koje treba biti nastavljeno 1. rujna u Osijeku. 

Zakopčani do grla 

Riječ je o postupku koji se vodi protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara, zbog optužbi da su Dinamo oštetili za oko 111 milijuna kuna. Predviđeno je da 1. rujna na klupu za svjedoke sjedne Dejan Lovren, čije je svjedočenje već jednom bilo odgođeno jer je Zdravko Mamić otkazao punomoć svojim dotadašnjim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću.

Lovren bi trebao svjedočiti o okolnostima prelaska iz Dinama u Lyon, a što se tiče Zdravka Mamića, s obzirom na to da je na posljednjoj raspravi upozoren kada se suđenje nastavlja, on se na ročištu i ne mora pojaviti. No kako sada stvari stoje, izgleda da će Mamić ipak nazočiti Lovrenovu ispitivanju jer, kako kaže njegov odvjetnik Stanić, za sada se na odgodu ni ne pomišlja.   

Što se tiče istrage napada u kojem je Mamić ranjen, nakon prvih informacija, policija je zakopčana do grla. Za sada se tako zna da su u napadu na Mamića sudjelovale najmanje dvije osobe, koje su napad pomno isplanirale jer su ga čekale pored spomenika njegovu ocu u zaselku Vidovići. Kada je Mamić izašao iz vozila, zapucali su prema njemu, pogodivši ga u natkoljenicu, nakon čega su pobjegli. Potraga za njima do sada nije dala opipljivih rezultata, no policija je na mjestu događaja našla dva metka kalibra 7,65 milimetara, pa je ustanovljeno da je u Mamića pucano iz pištolja. Jesu li to oružje uspjeli identificirati u svojim evidencijama, također za sada nije poznato jer policija o detaljima istrage šuti. Naime, ako je oružje iz kojeg je pucano u Mamića, eventualno korišteno u nekom drugom kaznenom djelu, ono bi se trebalo nalaziti u policijskim evidencijama. U tom slučaju to bi bio policiji vrlo koristan trag, jer se u takvim situacijama preko oružja često može doći i do počinitelja. 

Razgovarali s očevicima 

Tijekom dosadašnje istrage, policija je razgovarala i s očevicima te vjerojatno i sa samim Mamićem, iako je on svega sat i pol nakon što je pucano na njega, otišao u Zagreb. Je li Mamić policiji u tom razgovoru rekao nešto korisno, nije poznato, a još nije poznat ni motiv napada. Odgovori na sva ta pitanja trebali bi se dobiti tijekom kriminalističke istrage u kojoj sudjeluju BiH i hrvatska policija. U međuvremenu, Mamić je, prema medijskim napisima, dobio i policijsku zaštitu, a takvu zaštitu ima i njegova obitelj. Dok policija pokušava složiti komadiće mozaika koji bi ih trebali dovesti do napadača na Mamića, on će imati hrpu pravosudnih problema. Jer osim što mu se u petak nastavlja već spomenuto suđenje, očekuje se da bi osječki sud uskoro mogao raspravljati i o drugoj optužnici koja je polovinom srpnja podignuta protiv braće Mamić i Vrbanovića, te Marija Mamića, Nikkyja Vuksana, Igora Krote i Sandra Stipančića. U tom slučaju USKOK ih tereti da su iz Dinama izvukli 144 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?