IZVLAČENJE NOVCA IZ DINAMA

Zdravko Mamić osuđen na 6 i pol godina zatvora

Davor Javorovic/PIXSELL
06.06.2018.
u 12:43

Županijski sud u Osijeku nepravomoćno je osudio Zdravka Mamića na šest godina i šest mjeseci, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci, Damira Vrbanovića na tri, a Milana Pernara na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Zdravko Mamić kriv je po obje točke optužnice koje se odnose na njega. Za 2. točku dobio je tri godine, za 4. četiri godine. Zajedno je dobio 6 i pol godina zatvora.

Braća Mamić i Vrbanović krivi su za malverzacije oko podjele transfernog obeštećenja između Dejana Lovrena i Dinama. Zdravko Mamić kriv je za malverzacije oko podjele transfera između Dinama i Luke Modrića.  

- Zoran Mamić i Milan Pernar oslobođeni su za davanje mita, za ostalo su krivi.

Zdravku Mamiću bit će zaplijenjen novac s računa u nekoliko banaka, u korist državnog proračuna. U proračun su banke dužne prenijeti i novac s računa kćeri mu Lucije i Ive Mamić, prenose hrvatski mediji. 

Zapljenjuje se i niz nekretnina. Nalaže se tako supruzi Zdravka Mamića Marini Mamić da jednu nekretninu preda u isključivi posjed RH pod prijetnjom ovrhe. Imovina se mora predati u roku od 15 dana nakon pravomoćnosti presude.

Vanja Horvat, bivša žena Zorana Mamića, mora predati automobil Audi jer se od danas smatra imovinom države Hrvatske. Plijene, dakle, automobile i novac s računa, ali i nekretnine članovima obitelji Mamić - kćerima, suprugama, bivšim suprugama...

Zdravko Mamić jučer je, samo dan uoči izricanja presude, napustio Hrvatsku. Otišao je u BiH, točnije u Međugorje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?