valls:

Zbog poplava teška situacija u nekoliko regija

poplave
02.06.2016.
u 08:15

 Premijer Francuske  Manuel Valls rekao je da je situacija teška u nekoliko regija u zemlji zbog nevremena,  posebno u Seine-et-Marne i Essonn.

“Situacija je i dalje  teška, posebno u pariškoj regiji u departmanima Seine-et-Marne i Essonn. U Longjumeau gotovo dvije tisuće ljudi  bi trebalo da budu evakuirani, a teška situacija je i u Corbeil-Essonnes” precizirao je francuski premijer  tijekom boravka u Operativnom centru za upravljanje krizom, prenosi  AFP.

U Parizu je rijeka Sena preplavila nasip, a  poplave su pogodile u druge gradove u Francuskoj, javili su jučer francuski mediji.

U Parizu su zatvoreni putevi duž obale Sene, od jugozapadnog dijela grada do oblasti oko Ajfelovog tornja gdje je jučer nivo vode porastao 4,3 metra više od uobičajenog vodostaja.

Gradske vlasti upozorile su stanovnike i posjetioce Pariza da budu na oprezu u blizini obala, jer će vodostaj nastaviti da raste do petka.

Nacionalni meteorološka služba je  u utorak proglasila  uzbunu u sjevernim oblastima i narandžasto upozorenje u priobaljima rijeka.

Jaka kiša koja ovih dana pada u Francuskoj, u Parizu je poremetila i raspored mečeva teniskog turnira Roland Garros.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?