Mons. Cristian Dumitru Crişan

Zaređen najmlađi biskup na svijetu

rador.ro
27.06.2020.
u 19:55

Nedavno smo izvijestili o smrti najstarijeg biskupa na svijetu, nadbiskupa Bernardina Piñere Carvalla koji je preminuo 21. lipnja u Čileu, u 105. godini. Na isti nadnevak u Rumunjskoj je pak zaređen 38-godišnji grkokatolički biskup Cristian Dumitru Crişan.

Prema stranici Catholic hierarchy mons. Piñera Carvallo bio je najstariji biskup na svijetu. Nakon njegove smrti to je postao 104-godišnji španjolski umirovljeni biskup Damián Iguacén Borau

S druge strane, najmlađi aktualni biskup trenutno dolazi iz Rumunjske. Mons. Cristian Dumitru Crişan vršit će službu pomoćnog biskupa arheparhije Făgăraş i Alba Iulia. Za biskupa je zaređen uz Calina Ioana Bota, pomoćnog biskupa Lugoja. U katedrali u Blaju zaredio ih je kard. Lucian Muresan, objavio je Vatican News, prenosi IKA.

Mons. Crişan rođen je 11. listopada 1981. što ga trenutno čini najmlađi biskupom na svijetu. Do sada je to bio u siječnju zaređeni ukrajinski grkokatolički biskup Stepan Sus, koji je od mons. Crişana stariji samo četiri dana. Crkva tako sada ima dvojicu biskupa mlađih od 40 godina, a  kanonska dob potrebna kako bi netko mogao biti imenovan biskupom je 35 godina, prenosi Nedjelja.ba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?