BORBA ZA SVAKOG BIRAČA

Zahvaljujući "otetom" glasu u Nebraski Biden ima put do 270, ali mora još osvojiti Wisconsin i Michigan

Reuters/Pixsell
04.11.2020.
u 08:06

Ako Biden osvoji Nevadu (gdje sada vodi), Wisconsin (10 elektorskih glasova) i Michigan (16), postat će 46. američki predsjednik s točno 270 elektora

U SAD-u su održani predsjednički izbori, a mrtva utrka vodi se između aktualnog predsjednika Donalda Trumpa i demokrata Joea Bidena.

Zahvaljujući jednom "otetom" glasu u Nebraski, Biden je došao u zanimljivu poziciju. Ako Biden osvoji Nevadu (gdje sada vodi), Wisconsin (10 elektorskih glasova) i Michigan (16), postat će 46. američki predsjednik s točno 270 elektora!

Američke televizijske kuće Fox i NBC i novinska agencija Associated Press. proglasili su američkog predsjednika Donalda Trumpa pobjednikom predsjedničkih izbora u Teksasu, državi koja je druga po broju elektorskih glasova. Ukupno 38 teksaških elektorskih glasova iznimno je važno za Trumpovu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima održanima u utorak.

Demokrati su uložili velike napore u pokušaj osvajanja birača u Teksasu, republikanskom uporištu, oslanjajući se na rastuću populaciju hispanoamerikanaca. Biden još uvijek ima tijesno vodstvo u ukupnom broju do sad osvojenih elektora - 237 prema Trumpovih  213.

Ostalo je još sedam država čiji se rezultati čekaju - Sjeverna Karolina, Georgija, Wisconsin, Michigan i Pennsylvania i Nevada. U svima njima zasad vodi Trump na različitim uzorcima prebrojanih glasova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije