Hrvatski meteorolog Darijo Brzoja

Za vikend stiže polarna hladnoća: 'Uz padanje snijega moglo bi biti i vijavica'

snijeg
05.01.2024.
u 20:51

Hrvatski meteorolog Darijo Brzoja najavio je da se u idućem razdoblju očekuju prodori polarne hladnoće, a prvi "ugriz zime" stiže, kako je i ranije najavljeno, već u nedjelju.

"Kiša će u najvišem gorju već u subotu navečer početi prelaziti u susnježicu i snijeg, a poglavito u nedjelju. Uz padanje snijega, bit će i jakog sjeveroistočnog vjetra pa bi tijekom nedjelje i u noći na ponedjeljak moglo biti i vijavica.

Zimski uvjeti na snazi, promet će biti vrlo otežan. Na put bez zimske opreme ne krećite, a nedjelju poslijepodne i večer, put je inače najbolje i preskočiti. Prema trenutačnim izračunima, u gorju se do utorka očekuje između 10 i 25 centimetara", istaknuo je Brzoja za Dnevnik Nove TV.

U nizinama će vrijeme biti nešto mirnije, u smislu manje količine snijega koja se očekuje. Najčešće do 10 centimetara. I to u sjevernim krajevima Hrvatske, pa uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, Požeško gorje te dalje prema istoku. Isto će puhati jak sjeverac i idućih dana bit će vrlo, vrlo hladno.

- Ispod nule cijeli dan, ogrjev i topla odjeća neka su spremni - kazao je Brzoja.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije