protiv COVID-19

WHO: Vijest o cjepivu Moderne ohrabrujuće, ali trebamo još detalja

cjepivo
16.11.2020.
u 19:59

Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je da su preliminarni rezultati koje je farmaceutska kompanija Moderna objavila u ponedjeljak, da je njena eksperimentalna vakcina protiv COVID-19 efikasna u 94,5 posto slučajeva, "prilično ohrabrujuća", ali da je potrebno još podataka.

Na brifingu za novinare u Ženevi, glavna liječnica WHO Soumya Swaminathan rekla je "moramo pričekati i vidjeti kolika će biti konačna efikasnost i sigurnosni profil ovog cjepiva", nakon što su sudionici u ispitivanju cjepiva praćeni najmanje dva mjeseca.

Swaminathan je rekla da je WHO i njegovi partneri u inicijativi COVAX, koja za cilj ima kupovinu COVID-19 cjepiva za siromašne zemlje, trenutno u pregovorima s nekoliko proizvođača lijekova, koje ona nije imenovala, prenio je ABC News.

Swaminathan je također rekla da su nedavni rezultati cjepiva obećavajući i dodala da je agenciji Ujedinjenih naroda i regulatorima i dalje potrebno više detalja kako bi utvrdili treba li takva cjepiva uvesti. Ona je napomenula da se u narednim tjednima očekuju daljnji rezultati drugih kompanija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije