NIJE NASTAO U LABARATORIJU

WHO odgovorio Trumpu: Sigurni smo da je koronavirus prirodnog podrijetla

02.05.2020.
u 10:00

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za izvanredne situacije Mike Ryan odbacio je tvrdnju američkog predsjednika Donalda Trumpa da je koronavirus (COVID-19) nastao u laboratoriji u gradu Wuhanu u Kini.

- Sigurni smo da je ovaj virus prirodnog podrijetla - rekao je Ryan u obraćanju novinarima preko videokonferencije, javlja Anadolija.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus je također kazao da je i dalje na snazi "globalno izvanredno stanje" zbog pandemije COVID-19.

Izrazio je posebnu zabrinutost zbog širenja virusa u zemljama s lošim zdravstvenim sustavima, dodajući da je potrebno pomoći ovim državama.

Ponovno je odbacio optužbe da je WHO prekasno reagirao protiv epidemije koronavirusa.

Trump je u četvrtak izjavio da je uvjeren da koronavirus potiče iz kineskog laboratorija za virologiju, ali odbio je dati dokaze pojačavajući tako napetosti sa službenim Pekingom zbog pitanja podrijetla smrtonosne bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije