Globalna pošast

WHO: Broj zaraženih raste zabrinjavajućom brzinom

tedros
17.04.2021.
u 09:05

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je priopćila da broj zaraženih koronavirusom globalno raste zabrinjavajućom brzinom, te da se duplira tjedno i da se cifra približava najvišoj stopi zaraze od početka pandemije.

Ova organizacija je priopćila da je prošlog tjedna zabilježeno 541.960 slučajeva novozaraženih, dok je 22. veljače, nakon šest tjedana pada broja zaraženih, bilo samo 194.469 tjedno, prenosi Glas Amerike.

Generalni direktor WHO-a Thedros Adhanom Ghebreyesus rekao je da zemlje koje su izbjegle širenje infenkcije u prethodnom razdoblju sada bilježe porast broja zaraženih koronavirusom. On je to ilustrirao primjerom Papue Nove Gvineje, koja je, prije početka ove godine, prijavila manje od 900 zaraženih i samo devet mrtvih, a danas ima više od 9.300 zaraženih i 82 mrtvih.

Direktor WHO-a je rekao da je ovaj primjer pokazuje koliko je cijepljenje važno i dodao da je COVAX program, koji treba osigurati cjepiva za siromašne zemlje, do sada distribuirao oko 40 milijuna doza, što je dovoljno za zaštiti 0,25 posto svjetske populacije.

Ključne riječi
WHO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?