odao počast

Vučićev izaslanik kleknuo ispred spomen obilježja na Ovčari

Foto: Pixsell/PIXSELL
1/2
17.11.2020.
u 21:43

Uoči dana sjećanja počast žrtvama rata odali su Milorad Pupovac, potpredsjednika Vlade Boris Milošević i posebni izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matić.

-  Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s obiteljima žrtava - izjavio je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba te je dodao: - Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tijekom ratnih godina  Smatra kako ovakve zajedničke komemoracije mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

Veran Matić hrvatskoj javnosti ostao je u pamćenju kao dio antiratnih prosvjeda u Srbiji ali i čovjek koji je kao čelnik televizije B92 predstavljao neovisno novinarstvo 90-ih godina prošlog stoljeća u Srbiji.

 Danas je Matić specijalni izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za nestale osobe i čovjek koji je došao odati počast stradalim Srbima i Hrvatima u Vukovaru. Ostat će upamćeno i kako je prilikom polaganja vijenca na Ovčari kleknuo ispred spomen obilježja na Ovčari.

Matić će biti i dio kolone sjećanja koja će se kretati od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Veran Matić će biti tako prvi srbijanski dužnosnik u koloni sjećanja u Vukovaru. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije