Srbija

Vučić imenovao Anu Brnabić za novu mandatarku Vlade, najavio promjenu za dvije godine

ana Brnabić
VASILY FEDOSENKO/REUTERS/PIXSELL
27.08.2022.
u 10:33

"Ana neće biti sve četiri godine jer će doći do promjena u 2024. godini, ali je važno da sada održimo kontinuitet. Pred njom su sada veliki zadaci i bitno je da se koncentrira", rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti povodom izbora mandatara za sastav nove Vlade Srbije, a govorio je i o situaciji na Kosovu. Nova mandatarka bit će Ana Brnabić.

Na osnovu ustavnih ovlaštenja, predsjednik Srbije predložio je Narodnoj skupštini kandidata za predsjednika Vlade, s obzirom na to da je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

Vučić je birao između Ane Brnabić, dosadašnje premijerke, Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada i Ivice Dačića.

"Ana neće biti sve četiri godine jer će doći do promjena u 2024. godini, ali je važno da sada održimo kontinuitet. Pred njom su sada veliki zadaci i bitno je da se koncentrira", rekao je on.

Istaknuo je da će i preostala dva kandidata imati značajno mjesto u Vladi Srbije, a da je Brnabić izabrao zbog njene velike vrijednosti.

"Ja u nju imam izuzetno povjerenje, pokazala je značajnu marljivost", rekao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?