Njemački virolog

Vrijeme samoizolacije treba skratiti na pet dana

06.09.2020.
u 14:15

Njemački virolog Christain Drosten iz Sveučilišne bolnice Charite u Berlinu smatra da vrijeme samoizolacije treba skratiti na pet dana.

Smatra da će se tim održati razina prihvaćanja epidemioloških mjera u društvu.

U izjavi za NDR je ocijenio i da je samoizolacija od pet dana, kako je rekao, na samoj granici epidemiološki prihvatljivog, prenosi Index. Onima koji su u samoizolaciji je preporučio da to razdoblje ne troše na testiranje te da se testiraju nakon što im prođe razdoblje samoizolacije.

Drosten je mišljenja da su zaraženi koronavirusom najinfektivniji u razdoblju od pet dana, ali je napomenuo da je to još nedokazana tvrdnja. Ova njegova izjava je izazvala raspravu u njemačkoj javnosti pa je naknadno objasnio da se njegov prijedlog odnosi na tzv. klastere inficiranih, a ne na sve općenito.

Stručnjakinja liberalnog FDP-a za zdravstvo, zastupnica Christine Aschenberg-Dugnus, također podržava skraćenje izolacije na pet dana. Smatra da će tako povećati prihvaćenost mjera u narodu. Slično smatraju i Zeleni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije