PREMA KANJONU ČIKOLE

VIDEO Večernji list nedaleko od mjesta pada helikoptera: Policija i dalje blokira ceste

Foto: Dea Redžić
1/2
21.06.2023.
u 17:57

Mještani su oko 12.30 sati čuli udarac i eksploziju, a neki od njih osjetili su miris zapaljenih guma

Helikopter mađarskog ratnog zrakoplovstva srušio se danas u blizini Drniša, kod Pakovog Sela. Riječ je, kako je navelo Ministarstvo obrane (MORH) o helikopteru Griffon koji se nalazio na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić”. On se srušio oko 12 sati na povratku sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. U padu helikoptera smrtno su stradala dva člana posade, a za trećim se još uvijek traga.

S terena se, kod naselja Ključ, javila Dea Redžić te kazala kako policija i vojna policija trenutno i dalje blokiraju ceste prema dijelu kanjona Čikole. Oko 17.10 sati, prošla su vozila Civilne zaštite i MUP-a, kao i vatrogasno vozilo iz smjera Ključa prema Drnišu.

 

 

Mještani su oko 12.30 sati čuli udarac i eksploziju, a neki od njih osjetili su miris zapaljenih guma. Prema posljednjim informacijama, potraga za trećim članom posade još uvijek traje. Naime, komunikaciju prema javnosti preuzeo je MORH, a oko 16.30 sati održana je i izvanredna konferencija za medije iz Zemunika. 

Tijekom dana dobili smo neslužbenu potvrdu od vlasnika ziplinea da je došlo do nesreće. Druge informacije nije mogao dati, a MORH nije potvrdio da se dogodio sudar s kablovima ziplinea koji se ovdje nalazi više godina. Na izvanrednoj konferenciji rečeno je kako su zipline i dalekovod ucrtani. Predio je, naime, turistički vrlo frekventan te je sreća što nitko nije bio na samoj žici, poručila je Redžić s terena.

Mnogi turisti i sada prolaze, no policijski službenici osiguravaju pojedine pravce.

Bitno je, dodaje Redžić, u ovakvim situacijama da svi poštuju odredbe i drže se pravila kako ne bi smetali samoj istrazi. Naime, više od 50 pripadnika spasilačkih službi je na terenu.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije