snimljen par dana prije smrti?

VIDEO Pojavila se nova snimka Prigožina: 'Za one koji raspravljaju o tome jesam li živ ili nisam...Sve je OK'

31.08.2023.
u 15:31

Prigožin je poginuo 23. kolovoza u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve

Pogreb zapovjednika ruskih plaćenika Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći, održan je u krugu obitelji i prijatelja na groblju u predgrađu njegova rodnog grada Sankt Peterburga. Prigožin je poginuo 23. kolovoza u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve. Do nesreće je došlo dva mjeseca nakon što su on i njegovi plaćenici pokrenuli pobunu protiv ruskih vojnih zapovjednika u kojoj su preuzeli kontrolu nad južnim gradom Rostovom na Donu i napredovali prema Moskvi, prije nego što su se vratili u svoje baze.

Sada se pojavio novi video Prigožina, navodno snimljen u Africi samo nekoliko dana prije njegove smrti.


"Za one koji raspravljaju o tome jesam li živ ili nisam, kako sam – sad je vikend, druga polovica kolovoza 2023., ja sam u Africi”, kaže Prigožin u kratkom videu koji je objavio Telegram kanal koji je povezan s njegovom Wagner grupom, piše Reuters.

“Dakle, za ljude koji vole raspravljati o tome da me izbrišu, ili moj privatni život, koliko zarađujem ili bilo što drugo – sve je u redu”, dodaje u vidu odmahujući rukom, piše Guardian.

Reuters nije uspio provjeriti mjesto ili datum videa, koji je snimljen u vozilu u pokretu. Prigožinova maskirana odjeća i šešir, kao i sat na desnoj ruci, odgovarali su njegovom izgledu na videu objavljenom 21. kolovoza, za koji je također tvrdio da je snimljen u Africi. Njegova referenca na "vikend" implicira da je najnoviji snimak morao biti napravljen 19. ili 20. kolovoza, samo tri ili četiri dana prije nego što je poginuo u avionskoj nesreći.

U lipnju je Prigožin organizirao prekinutu pobunu protiv ruskih vojnih zapovjednika u kojoj su njegove Wagnerove trupe nakratko preuzele kontrolu nad južnim gradom Rostovom i napredovale prema Moskvi. Pokopan je u utorak na groblju Porokhovskoye u svom rodnom gradu Sankt Peterburgu.

Podsjetimo, Kremlj je rekao da nema šanse za međunarodnu istragu o nesreći u kojoj je poginuo šef Wagnera Jevgenij Prigožin. No, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruska istraga uzela u obzir mogućnost da je nesreća namjerno izazvana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?