TRAGIČNO PREMINULI NOGOMETAŠ

VIDEO Dramatična snimka posljednjeg Salinog razgovora, pilot je znao da je avion u kvaru?!

21.09.2022.
u 21:18

Bio je to mali zrakoplov, a osim nogometaša u njemu je bio samo pilot David Ibbotson. BBC je na Twitteru objavio video u kojemu se vidi Salu kako prolazi sigurnosne kontrole i čuje se snimka pilotovog razgovora prije polijetanja. Također i Saline dramatične posljednje riječi prije polijetanja

Emiliano Sala je bivši igrač francuskog Nantesa koji je tragično preminuo u avionskoj nesreći 21. siječnja 2019. godine.

Argentinac je putovao iz Francuske u Englesku jer je ostvario transfer u Cardiff City za koji nikada nije ni zaigrao jer se zrakoplov u kojem je putovao srušio u Engleski kanal. 

Bio je to mali zrakoplov, a osim nogometaša u njemu je bio samo pilot David Ibbotson. BBC je na Twitteru objavio video u kojemu se vidi Salu kako prolazi sigurnosne kontrole i čuje se snimka pilotovog razgovora prije polijetanja. Također i Saline dramatične posljednje riječi prije polijetanja.

 

- Pokupio sam nogometaša Cardiffa u ovom sumnjivom avionu. Upravo su ga kupili iz Nantesa, mislim da je vrijedio oko 20 milijuna funti. Na pola kanala prema Francuskoj sam čuo neki "bum". Provjerio sam sve instrumente, zrakoplov je i dalje normalno letio, ali sam bio zabrinut. Na dnu zrakoplova vidio sam neku maglicu koja je, činilo mi se, ulazila iz prednjeg dijela u kabinu. Kad sam sletio, shvatio sam da lijeva pedala uopće ne radi. Mislim da se ovaj avion mora hitno vratiti u hangar - rekao je pilot Ibbotson u snimljenom razgovoru i za kraj poručio: 

- Inače ne nosim prsluk za spašavanje, ali ću ga nositi uoči sljedećeg leta. Možda je ovo zadnji put da pričaš sa mnom, ha, ha. 

Snimljen je i Salin razgovor uoči polijetanja u kojem je i on prijatelju rekao da se boji. 

- Avion izgleda kao da će se raspasti svakog trenutka. Ako ti se ne javim u idućih sat i pol... Ne znam hoće li me itko tražiti ako se srušimo jer čisto sumnjam da će me naći. Stari, strah me je - rekao je Sala. 

Tijelo nogometaša pronađeno je 8. veljače 2019. na dnu Engleskog kanala, a tijelo pilota nije nikada pronađeno. U Salinom tijelu je pronađena velika količina ugljikovog monoksida koja je vjerojatno i pilota omamila pa je izgubio kontrolu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije