dogovora još nema

Traju intenzivni pregovori o sastavljanju parlamentarne većine

Vlada RH
28.04.2024.
u 20:53

Pregovori HDZ-ove i SDP-ove koalicije s Domovinskim pokretom nastavljaju se najvjerojatnije u ponedjeljak

Ni 11 dana nakon izbora u Hrvatskoj nije jasnije tko će biti dio parlamentarne većine. Nakon što se već mislilo da su pregovori o sastavljanju vlade pri kraju, jučerašnje izjave nekih od glavnih aktera upućuju na to da dogovor ipak nije blizu.

Kako je najavljeno, pregovori HDZ-ove i SDP-ove koalicije s Domovinskim pokretom nastavljaju se najvjerojatnije u ponedjeljak.

U međuvremenu, čini se da je došlo i do raskola među Suverenistima. Dok šef stranke Marijan Pavliček ističe da oni neće podržati HDZ, Vesna Vučemilović poručila je kako ona nikada neće ići s SDP-om i Možemo. Tijek pregovora danas je komentirao HDZ-ov ministar Tomo Medved, prenosi HRT.

- Očekujemo sutra, na slijedu i nastavku razgovora, konkretne stavove obzirom da je Domovinski pokret tijekom vikenda imao u okviru svoje stranke radne sastanke. Ja vjerujem da ćemo tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti i usuglasiti sva pitanja vezana za većinu, odnosno vezana za sastavljanje nove vlade, rekao je Medved u nedjelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije