ODGOVOR PUTINU

Ukrajinci odbacuju ruske tvrdnje kako su se teroristi kretali prema njihovoj granici

23.03.2024.
u 19:03

Andrii Yusov, glasnogovornik ukrajinske obrambene obavještajne službe, naglasio je kako inačica koju širi Rusija o bježanju počinitelja terorističkog napada u Moskvi u Ukrajinu "ne podnosi nikakvu kritiku".

"Ne morate biti stručnjak za sigurnost za ovo. Rat punih razmjera traje više od dvije godine, a granične teritorije su zasićene neprijateljskim trupama, specijalnim agentima, predstavnicima obavještajnih agencija i službenici za sprovođenje zakona. Granična linija je minirana, a osmatranje se vrši svim sredstvima, uključujući i zračno izviđanje, sa obje strane. Oblasti poput Belgoroda i Kurska su trenutno aktivne borbene zone nakon nedavnih događaja. I, razumljivo, ova verzija ne podnosi kritike koje razumiju svi u svijetu osim možda ruskog stanovništva, koje može biti indoktrinirano. Postoje svi znakovi kako se radi upravo o takvim aktivnostima ruskih tajnih službi", kazao je Yusov.

Kako dodaje, vrlo je vjerojatno kako će u Rusiji doći do "eskalacije histerije, zatezanja šrafova, pa čak i do eliminacije čak i formalnih ostataka građanskih prava i sloboda".

Yusov takođe smatra kako će Rusija pokušati iskoristiti teroristički napad da promijeni situaciju na međunarodnoj sceni.

Ranije je Federalna sigurnosna služba tvrdila kako su teroristi privedeni u oblasti Brjanska, nedaleko od granice s Ukrajinom, i da su se uputili ka Ukrajini jer "tamo imaju veze".

Ruski lider Vladimir Putin je naveo i kako su, navodno, osumnjičeni za teroristički napad "imali pripremljen prozor" za prelazak granice sa Ukrajinom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije