Preokret na bojišnici?

Ukrajinci krenuli u novi udar: Započeo glavni zamah protuofenzive, tisuće vojnika ide na slabu točku ruske obrane

rat u ukrajini
Reuters/PIXSELL
27.07.2023.
u 07:00

New York Times citirao je neimenovane dužnosnike Pentagona koji su rekli da je "glavni zamah" protuofenzive sada započeo, s ukrajinskom vojskom koja šalje tisuće vojnika obučenih i opremljenih na zapadu u zapaženu slabu točku u ruskoj obrani

Ukrajinske snage pojačale su svoju protuofenzivu nakon dva mjeseca iscrpljujućih, postupnih uspjeha, podižući novi napad na jugu zemlje dok se približavaju žestoko osporavanom istočnom gradu Bahmutu.

 

New York Times citirao je neimenovane dužnosnike Pentagona koji su rekli da je "glavni zamah" protuofenzive sada započeo, s ukrajinskom vojskom koja šalje tisuće vojnika obučenih i opremljenih na zapadu u zapaženu slabu točku u ruskoj obrani u regiji Zaporižja, javlja Guardian.

Međutim, Washington Post je izvijestio da je američki dužnosnik "izrazio oprez" u donošenju zaključaka da je glavna protuofenziva započela. “Vidimo znakove pripremnih poteza za dodatne snage u području Zaporižja da uđu u borbu. Ali nije jasno koja bi mogla biti svrha tih poteza", citirao je neimenovani dužnosnik.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?