OBJAVILI SNIMKU

Ukrajinci kažu da su oborili svjetski rekord: Snajperist pogodio ruskog vojnika udaljenog 3800 metara?

snajper
Grgo Jelavic/PIXSELL
20.11.2023.
u 21:07

Ukrajinska vojska nije dala druge pojedinosti, kada ili gdje je snimka nastala

Ukrajinci tvrde kako je njihov snajperist postavio svjetski rekord pogodivši ruskog vojnika s udaljenosti od 3800 metara. Neimenovani vojnik koji služi u ukrajinskoj sigurnosnoj službi (SBU) navodno je uspio oboriti prethodni rekord kanadskog snajperista koji je 2017. godine ubio borca Islamske države s udaljenosti od 3540 metara. 

- Naši snajperisti ponovno ispisuju pravila globalnog snajperskog djelovanja, pokazujući neusporedive sposobnosti učinkovitog djelovanja na nevjerojatnim udaljenostima - poručili su iz SBU-a, piše Daily Mail. 

 

 

Snimka pokazuje kako meta pada nekoliko sekundi nakon što je snajperist SBU-a pucao. Ukrajinska vojska nije dala druge pojedinosti, kada ili gdje je snimka nastala. Inače, riječ je o snajperu pod nazivom 'Gospodar horizonta' koji je izradila tvrtka MAYAK, ukrajinski proizvođač oružja. S odgovarajućim streljivom, puška može ispaljivati metke koji putuju brže od brzine zvuka. 

Podsjetimo, ukrajinska vojska priopćila je u nedjelju da je odbacila ruske snage "tri do osam kilometara" od obala rijeke Dnjepar, što bi, ako se potvrdi, bilo prvo znatno napredovanje kijevskih snaga u više mjeseci tijekom razočaravajuće protuofenzive. 

"Preliminarne brojke variraju od tri do osam kilometara, ovisno o specifičnostima, geografiji i krajoliku lijeve obale", rekla je glasnogovornica vojske Natalia Gumenyuk ukrajinskoj televiziji u nedjelju na pitanje koliko je Kijev napredovao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije