prosvjedi

U sukobima demonstranata i snaga sigurnosti u Venecueli 42 mrtvih

17.05.2017.
u 08:55

Broj mrtvih u sukobima demonstranata i snaga sigurnosti u Venecueli dostigao je 42, objavilo je državno tužiteljstvo potvrđujući tri smrtna slučaja u utorak, javlja Reuters.

Venecuelu potresaju veliki antivladini prosvjedi koji traju već šest tjedana. Policajac je uhićen zbog ubojstva taksiste u graničnom državi Tachira, a jedan sedamnaestogodišnjak je pogođen u glavu tijekom prosvjeda u državi Barinas.

- Grupa ljudi je došla i počela pucati, prvo ranivši mladića, koji je potom preminuo u bolnici- naveli su iz tužiteljstva. Još jedna osoba je stradala tijekom sukoba u San Antoniu.

Nasilje je izbilo u mnogim dijelovima države kada je oporba nastavila demonstracije u znak nezadovoljstva  socijalističkom vladom, blokirajući ceste. Stotine tisuća demonstranata su izašli na ulice posljednjih tjedana zbog nestašica hrane, lijekova i velike inflacije.

Oni traže nove izbore, oslobađanje zatvorenih aktivista i mogućnost strane pomoći tijekom krize. Predsjednik Nicolas Maduro okrivljuje opoziciju za krizu i stradanja na obje strane tvrdeći da je riječ o pokušaju puča s podrškom iz SAD. Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda će danas raspravljati o stanju  u Venecueli.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije