Krizni stožer

U Srbiji se sve zatvara do ponedjeljka, osim prehrane, ljekarni i crpki

koronavirus
16.03.2021.
u 10:34

"Krizni stožer je donio odluku da se pooštre mjere, od večeras do ponedjeljka u Srbiji će režim rada i žvota biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavaonica, ljekarni i crpki", rekla je Brnabić

Od večeras do ponedjeljka u Srbiji će sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, ljekarni i benzinskih crpki, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, priopćila je srbijanska premijerka Ana Brnabić nakon sjednice Kriznog stožera.

"Krizni stožer je donio odluku da se pooštre mjere, od večeras do ponedjeljka u Srbiji će režim rada i žvota biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavaonica, ljekarni i crpki", rekla je Brnabić novinarima.

Brnabić je rekla da neće biti uveden policijski sat, niti potpuna zabrana kretanja.

Premijerka je dodala da će mjere važiti pet dana, iako je medicinski dio Kriznog stožera tražio da budu 14 dana.

"Potrebno je da dodatno usporimo život u Srbiji, kako bismo vidjeli da brojevi novozaraženih stagniraju, i ovo je prije svega kao podrška našim zdravstvenim radnicima", rekla je Brnabić.

U ponedjeljak će se vidjeti što dalje, to će ovisiti od svih, rekla je Brnabić i apelirala na maksimalnu disciplinu, razumijevanje situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sektor, koji radi u teškim okolnostima već godinu dana.

"Ovo je kompromisno rešenje. Dugo smo i žustro razgovarali oko mjera, pokušavamo i dalje naći najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mjesta i podrške gospodarstvu i mentalnog zdravlja nacije", rekla je Brnabić.

 Izjavila je kako će vrtići nastaviti raditi, dok će niži osnovci vjerojatno od ponedjeljka bar na tjedan dana prijeći na online nastavu.

"Vrtiće ne možemo zatvoriti, tako da oni nastavljaju raditi, ali je potreban maksimalan oprez i poštivanje mjera", kazala je Brnabić.

Ona je rekla da će se vlada truditi raditi na dodatnom povećanju kapaciteta za testiranje, na dodatnom testiranju na granicama, kako bi se i tu pojačala kontrola.

"I danas ćemo, tijekom dana, razgovarati s onima koji su u gospodarstvu posebno ugroženi ovim mjerama - dodatni razgovori s ugostiteljima, ali i s glazbenicima, fotografima, svima koji izuzetno trpe zbog mjera, koje su neophodne da bi se zaštitilo zdravlje", rekla je Brnabić.

Ona je navela da se očekuje da masovno cijepljenje počne davati ozbiljne rezultate i da brojevi počnu stagnirati.

Zato je apelirala još jednom na sve građane da se cijepe, prenosi Tanjug.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije