Merkel

U slučaju zatvaranja njemačke granice zaratit će na Balkanu

German Chancellor Angela Merkel gestures as she addresses the lower house of parliament Bundestag on Germany's 2016 budget in Berlin, Germany September 9, 2015. REUTERS/Fabrizio Bensch
Reuters/PIXSELL
03.11.2015.
u 11:29

Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je kako bi u slučaju zatvaranja njemačke granice s Austrijom vrlo lako moglo doći do vojnih sukoba na Balkanu

Njemačka kancelarka osvrnula se na mađarsku ogradu na granici sa Srbijom za koju je rekla da je jedan od uzroka poremećaja, piše njemački Bild. Upravo zbog te ograde, izbjeglice nisu prestale dolaziti već su jednostavno pronašle novu rutu preko Hrvatske i Slovenije, a sve to je samo uzrokovalo dodatne tenzije među zemljama na Balkanu.

Možemo li to napraviti?ograda

Merkel je izrazila bojazan da će se već narušeni odnosi među balkanskim zemljama nastaviti ubrzano narušavati. Zbog toga, smatraju i stručnjaci, u slučaju da Njemačka zatvori granicu, to će pokušati i druge zemlje kroz koje prolazi izbjeglički val što će nepovratno pogoršati situaciju.
“U slučaju izgradnje ograde između Austrije i Njemačke, izbjeglice će preko neke druge države pokušati doći do Njemačke,” upozorila je Merkel. “Možemo li to učiniti?” zapitala se Merkel na sastanku svoje stranke CDU među kojima su bili i kritičari njene politike prema izbjeglicama.

Apelira na humanost

Upravo zbog njih, Merkel je rekla kako razumije zabrinutost Nijemaca zbog velikog priljeva izbjeglica, ali kako apelira na humanost i poštivanje dostojanstva izbjeglica.
Njemačka očekuje do kraja godine ukupno milijun izbjeglica umjesto 800.000 kako se ranije procjenjivalo, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?