neformalni sastanak

U nedjelju na sastanku o migracijama sudjeluje 16 zemalja

23.06.2018.
u 11:47

Najmanje 16 zemalja članica Europske unije sudjelovat će u nedjelju na neformalnom sastanku o migracijama i azilu, koji je sazvao predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Juncker je ranije objavio da za nedjelju saziva "neformalni radni sastanak o migracijama i azilu kako bi uoči Europskog vijeća s grupom čelnika država ili vlada zainteresiranih država članica potražio europska rješenja tog pitanja".

Komisija tada nije objavila tko je sve pozvan na sastanak.

U početku se spominjalo da će na sastanku biti osam zemalja - Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska, Austrija, Bugarska, Grčka i Malta.

Glasnogovornik Komisije Alexander Winterstein rekao da je još osam zemalja pokazalo želju sudjelovati - Hrvatska, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Danska, Švedska, Finska i Slovenija.

- Poziv ostaje otvoren. Nitko nije isključen, svi su pozvani, a nitko nije ni obvezan doći - izjavio je Winterstein, prenosi Al Jazeera.

Zemlje Višegradske grupe - Poljska, Mađarska, Slovačka i Češka, odbile su sudjelovati na sastanku u nedjelju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?