na dva sata

U Austriji zaustavljen željeznički promet, pogođeni i međunarodni vlakovi

Matthias Balk/DPA/PIXSELL
26.11.2018.
u 18:33

Austrijska željeznica (ÖBB) obustavila je u ponedjeljak na dva sata promet u cijeloj zemlji reagirajući tako na štrajk upozorenja sindikata Vida.

„Mjera koju je uveo ÖBB služi sigurnosti putnika i posljedica je manjka suradnje sindikata Vida, koji je odbio iznijeti detalje o tomu na koje dijelove zemlje se odnosi njihov najavljeni štrajk upozorenja“, objavila je Austrijska željeznica na svojim internetskim stranicama.

Državna željeznica i sindikat željezničara trenutno pregovaraju o novim kolektivnim ugovorima, ali se pregovori već neko vrijeme nalaze u zastoju.

Predstavnik sindikata Vida, Roman Hebenstreit, optužio je željeznicu za obmanjivanje javnosti.

„Čista je drskost tvrditi kako su nam ponudili prihvatljivo rješenje u sukobu oko kolektivnog ugovora“, rekao je Hebenstreit. On govori o „zatrovanoj klimi“ između ÖBB-a i sindikata.

Zapadna željeznica, koja pripada jednom privatnom konzorciju, također je obustavila promet jer logistički ovisi o infrastrukturi ÖBB-a.

Austrijski ministar prometa Norbert Hofer je uoči štrajka pozvao obje strane u sukobu da pronađu rješenje u korist putnika, prenosi Hina.

Ukupno je obustavom prometa bilo pogođeno 670 vlakova, od kojih 70 u međunarodnom prometu. Kako je priopćeno iz željeznica, posljedice zaustavljanja prometa osjetit će se čitav dan.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije